Almás máj

Almás máj
Hozzávalók:
60 dkg sertés- marha- vagy borjúmáj, 1 kiskanál grill fűszerkeverék, 6 evőkanál olaj, 4 szép alma, só

1. A májat szinte lapjában fél centi vastag szeletekre vágjuk. Széleit és az esetleges inas részeit bevágjuk, majd a fűszerkeverékkel meg 4 evőkanál olajjal bedörzsöljük. Letakarva egy éjjelen át hűtőszekrényben érleljük.
2. Az almát hámozás nélkül kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, magházát kimetsszük. Az almakarikákat a maradék olajjal megkenve rostélyra vagy grillrácsra fektetjük a májjal egyetemben, és oldalanként 3-4 percig sütjük. Egy kicsit megsózzuk, de vigyázzunk, mert a fűszerkeverék már eleve sós.
3. Puha kenyérrel kínáljuk.

Jó tanács
– Szabadtűz helyett egy serpenyőben, a konyhában is megsüthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 310 kcal