Lábasban konfitált fokhagymás libacombok

Lábasban konfitált fokhagymás libacombok
Hozzávalók:
4 nagy libacomb, só, őrölt fekete bors, majoránna, 5-6 gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél
a sütéshez: 1,2-1,5 kg libazsír

1. A libacombokat, miután bőrüket 1-2 helyen bevágtuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés majoránnával bedörzsöljük. Egy akkora lábasban, amekkorában a combok éppen elférnek, a libazsírt fölolvasztjuk, de nem szabad, hogy meleg legyen! Bőrös oldalukkal lefelé belerakjuk a befűszerezett combokat, beledobáljuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet. Kis lángon sütni kezdjük. Ha a zsír forr, a lábas alá egy alátétet is teszünk, hogy a pecsenye a lehető leglassabban süljön. Közben párszor megforgatjuk, nehogy a libacomb a lábas aljára letapadjon. 2,5-3 óra alatt a hús vajpuhára, szaftosra sül.
2. Tálaláskor a combokat jól lecsöpögtetjük, tányérra rakjuk. Zölddióval gazdagított szilvabefőttel, sült hagymás törtkrumplival és párolt káposztával (lila káposztából) tálaljuk.

Jó tanács
– A húst zsírjában, úgy, hogy az teljesen ellepje, lefedve több hétig tárolhatjuk a hűtőben. Ha a hús elfogy belőle, zsírját átszűrve tároljuk, kenyérre kenve vagy főzéshez egyaránt nagyszerű.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú vagy paleo étrendet tart, friss zöldsalátával egye.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + 3 óra sütés
Egy adag (köret nélkül): kb. 500 kcal