Túróval töltött zsemle


Hozzávalók:
6 zsemle, 5 dl tej, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5-6 dkg vaj vagy sütőmargarin, 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 2 dl tejföl, félmaréknyi mazsola
a tálaláshoz:
2 dl tejföl, porcukor

1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk. A tejet a fele cukorral fölforraljuk, a kifúrt zsemléket ezzel kívül-belül meglocsoljuk (bele is forgathatjuk, de vigyázzunk, nehogy túlpuhulva szétessenek), majd kivajazott tepsire rakjuk.
2. A túrót áttörjük, a zsemlék kikapart belsejével, a többi cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal összekeverjük. 1-2 kanálnyi tejföllel lágyítjuk, és a mazsolával gazdagítjuk.
3. Ezt a tölteléket a zsemlék üregébe halmozzuk, tetejüket ráillesztjük. A maradék vajat rámorzsoljuk, tejföllel meglocsoljuk, majd jó forró sütőben (kb. 190 ºC), fóliával letakarva 10 percig, majd anélkül még 15 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Melegen, tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve tálaljuk.

6 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 668 kcal • fehérje: 25,9 gramm • zsír: 28,6 gramm • szénhidrát: 76,7 gramm • rost: 1,6 gramm • koleszterin: 170 milligramm