Tejszínes, csokis, diós kocka

Tejszínes, csokis, diós kocka
Hozzávalók
a tésztához: 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 18 dkg kristálycukor, 22,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 6 tojássárgája
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt
a töltelékhez:
8-10 evőkanál sárgabaracklekvár, 25 dkg étcsokoládé, 30 dkg őrölt dió, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 csomag (49 gramm) főzni való csokoládéízű pudingpor, fél csomag sütőpor, 0,5 dl rum, 3 dl tejföl, 6 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor
a tejszínes krémhez:
2 csomag (2×40 gramm) főzni való tejszínízű pudingpor, 6 dl tej, 12 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
1 evőkanál zselatinpor, 1 dl víz, 6 dl habtejszín
a csokoládémázhoz:
10-10 dkg ét- és tejcsokoládé

1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobameleg vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett nagy tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.
2. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük, de még kényelmesebb, ha kis darabokra tördeljük, és addig turmixoljuk, míg olyan nem lesz, mintha reszeltük volna. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal és a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Egy keveset a csokoládés-diós masszával összekeverünk, így puhább lesz, a maradék habot óvatosan (hogy ne törjük össze) beleforgathatjuk. A lekvárra simítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 30-35 perc alatt megsütjük.
3. A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 deci tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a pudingporos keveréket hozzáöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint. Az időközben kihűlt tésztára kenjük.
4. A zselatint a vízben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük (kedvünkre egy kicsit meg is édesíthetjük), a már csak langyos zselatint belekeverjük, a tejszínes krémre simítjuk, dermedni hagyjuk.
5. A kétféle csokoládét fölolvasztjuk, ügyesen elkenjük az immár szilárd hab tetején, és mielőtt megszilárdulna, késsel vékonyan megjelöljük a későbbi szeletek helyét, így könnyebb lesz majd szeletelni.

40 szelet
Elkészítési idő: 3 óra
Egy szelet: 387 kcal