Szezámos szilvagolyók

Szezámos szilvagolyók

Hozzávalók:
40 dkg puha, kimagozott aszalt szilva,10 dkg darált dió, csipetnyi őrölt fahéj, 4 evőkanál méz, 6-7 dkg szezámmag

1. Az aszalt szilvát ledaráljuk, majd a dióval és a fahéjjal összekeverjük. Ha száraznak találnánk (ez a szilva minőségétől függ) mézzel vagy pár kanálka rummal is ízesíthetjük – utóbbi amúgy is jót tesz neki.
2. Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd először a mézben, azután a szezámmagban hempergetjük meg.

Jó tanács
– Még finomabb, ha a szezámmagot egy serpenyőben, szárazon aranyszínűre pirítjuk, hűlni hagyjuk, és a mézes szilvagolyókat ezután forgatjuk bele.
– A golyókat szezámmag helyett napraforgómagban is megforgathatjuk.

18-20 darab
Elkészítési idő: 15 perc
Egy darab: 108 kcal • fehérje: 2,1 gramm • zsír: 5,0 gramm • szénhidrát: 13,6 gramm • rost: 3,5 gramm • koleszterin: 0 milligramm