Apró kockákra vágtak szalonnát, és zsírját bográcsban kisütötték. A pörcöt kiszedték. Zsírjában apróra vágott hagymát pirítottak, kevergetve megfonnyasztották, majd apróra vágott paprikával és paradicsommal ízesítették. A káposztát kissé kimosták, hogy ne legyen túl savanyú, és a pirospaprikával meghintett hagymás alaphoz adták. Egy kevés halcsontokból főzött alaplevet öntöttek alá, így főzték. Közben a harcsát 2,5-3 centis kockákra vágták, kissé besózták, majd a már puha káposztához adták. Gyönge tűzön főzték kb. 10 percig, majd óvatosan keverve sűrű tejföllel dúsították, apróra vágott kaporral fűszerezték, utánaízesítették.
Jó tanács
– Aki paleo étrendet tart, hagyja ki belőle a tejfölt.
Elkészítési idő: 2 óra