Kókusztekercs sütés nélkül – készült az OnLive© főzőiskola 9. adásában

Hozzávalók
a kakaós tésztához:
20 dkg darált háztartási keksz (készen kapható), 15 dkg porcukor, 2 evőkanál keserű kakaópor, 0,5 dl rum, 0,5 dl erős kávé, 0,5 dl víz
a kókuszos krémhez:
8 dkg sütőmargarin vagy vaj, 8 dkg porcukor, 8 dkg kókuszreszelék
a forgatáshoz:
5-6 dkg kókuszreszelék

1. A kakaós tésztához a kekszet a porcukorral, a kakaóporral, a rummal, a kávéval és a vízzel összedolgozzuk. Félretesszük, de csak néhány percre, amíg elkészül a krémje.
2. Ehhez a puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra, aztán beledolgozzuk a kókuszreszeléket is.
3. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kinyomkodjuk, kiterítjük és a kekszmasszát rátesszük, nedves tenyérrel elnyomkodjuk, amennyire csak lehet. Erre sütőpapírt fektetünk, majd a tésztát sodrófával kb. 30×20 centisre ellapítjuk. A kókuszos krémet rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével minél több csavarással fölgöngyöljük. A rudat kókuszreszelékben meghempergetjük és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Letakarva sokáig eláll.

Jó tanács
– Miután összeállt a kakaós tészta, tényleg csak pár percig pihentessük –amíg a tölteléket összekeverjük–, mert egy idő után megkeményedik és nehéz lesz ellapítani.

1 rúd (kb. 30 szelet)
Elkészítési idő: 20 perc
Egy szelet: 110 kcal • fehérje: 1,1 gramm • zsír: 5,7 gramm • szénhidrát: 13,3 gramm • rost: 1,7 gramm • koleszterin: 6 milligramm
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.