Hozzávalók
a tésztához: 3 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, 28 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej
a tepsi kikenéséhez:
vaj, finomliszt
a csokoládémázhoz:
22 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 dkg keserű kakaópor, 4 evőkanál rum, 10-12 evőkanál tej
a forgatáshoz:
25-30 dkg kókuszreszelék
1.A tésztához a vajat éppen csak fölolvasztjuk, de ne legyen túl meleg. Ezután a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel és a tojással, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jól fölhabosítjuk. A reszelt citromhéjjal ítesítjük. A lisztet a sütőporral eldolgozzuk, majd a tejjel felváltva, apránként a cukros masszához adjuk.
2. Egyenletesen egy kivajazott, belisztezett nagy tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 20-25 percig sütjük.
3. Ezalatt elkészítjük a mázat. A vajat fölolvasztjuk, majd a porcukorral habosra keverjük. A kakaót, a rumot meg a tejet hozzáadjuk, az egészet egy lábasba töltjük és köze-pes lángon, kevergetve fölforraljuk. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyjuk.
4. Az időközben elkészült tésztát a tepsiből vágódeszkára borítjuk, még melegen tetszés szerinti (kb. 4×4 centis) kockákra vágjuk. A még ugyancsak meleg csokoládémázba mártjuk (így beszívja a tészta), végül kókuszreszelékben megforgatjuk.
Jó tanács
– Letakarva szobahőmérsékleten 4 napig, hűtőszekrényben 1 hétig eláll.
kb. 56 darab
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy darab: 124 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.