Hozzávalók:
50 dkg eper, 2 nagyobb banán, 2 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dl natúr joghurt
a díszítéshez:
4 gombóc vaníliafagylalt (lehet citromfagylalt is)
1. Az epret megmossuk, lecsumázzuk. Egyharmadát az egyik banánnal és 1 evőkanál cukorral pürésítjük. A maradék epret cikkekre, a másik banánt szeletekre vágjuk, és a másik kanál cukorral meg a vaníliás cukorral összeforgatjuk.
2. Négy karcsú üvegkehely aljára 1-1 evőkanál joghurtot töltünk. Erre gyümölcs majd gyümölcskrém, azután 1 kanálka joghurt kerül. A rétegezést addig folytatjuk tovább, míg a hozzávalókból tart, de a tetejére joghurt kerüljön.
3. Végül mindegyiket 1-1 gombóc vaníliafagylalttal megkoronázzuk.
4 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 306 kcal