Csokipudingos goffri

Csokipudingos goffri
Hozzávalók
a goffrihoz:
2 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor,1 dl víz vagy tej, 1,5 dl főzőtejszín, csipetnyi só, 1 mokkáskanál sütőpor, 30 dkg finomliszt, 15 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
a sütéshez:
5-8 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
a tálaláshoz:
1 csomag főzés nélkül elékszíthető csokoládé ízű pudingpor, tej, cukor
a díszítéshez:
3-4 dl habtejszín (ez el is maradhat)

1. A gofri tésztájához a tojásokat a kétféle cukorral és a vízzel egy tálban simára keverjük, majd a tejszínt is beleöntjük, csipetnyit megsózzuk. A sütőport a lisztbe forgatjuk, az előzőekhez adjuk, az olvasztott vajat (margarint) belecsurgatjuk. Letakarva, szobahőmérsékleten pihentetjük kb. fél órán át.
2. Ez elegendő idő arra, hogy a pudingporból tejjel és cukorral elkészítsük a csokoládékrémet. Ehhez a hozzávalókat tálba rakjuk, és a tasakon található javaslat szerint addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
3. A gofrisütőt előmelegítjük, olvasztott vajba (margarinba) mártott ecsettel megkenjük, 1-2 evőkanál (ez a sütő formájától függ) tésztát elsimítunk benne, majd lezárjuk, és kb. 3 percig sütjük.
4. Tálaláskor minden palacsintára (gofrira) 1-2 evőkanál csokoládékrémet kenünk, tejszínhabbal megkoronázzuk, és már ehetjük is.

Jó tanács
– Csokoládékrém helyett vaníliakrémmel is finom, ami nemcsak hideg, hanem meleg is lehet.

14 darab
Elkészítési idő: 35 perc + pihentetés
Egy darab: 350 kcal • fehérje: 5,4 gramm • zsír: 17,3 gramm • szénhidrát: 42,8 gramm • rost: 0,1 gramm • koleszterin: 75 milligramm