Pirítós olaszos sajtkrémmel

Pirítós olaszos sajtkrémmel
Hozzávalók:
1 kisebb franciakenyer (kb. 35 dkg) vagy magos barna kenyér
az olaszos sajtkrémhez:
20 dkg friss natúr krémsajt, 2-2 evőkanál apróra vágott aszalt paradicsom és magozott fekete olajbogyó, 2 kiskanálnyi apróra vágott friss bazsalikom és kakukkfű vegyesen (a szárítottakból fele ennyi is elég), fél kiskanál fokhagymakrém, só, őrölt fekete bors

1. Az olaszos sajtkrémes pirítóshoz a kenyeret ksujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban vagy rácsra téve faszénparázs fölött szép világosbarnára sütjük.
2. Amíg a kenyerek pirulnak, elkészítjük a sajtkrémet: a krémsajtot az apróra vágott ízesítőkkel, a fűszerekkel és a fokhagymakrémmel összekeverjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
3. A forró pirítósokat ezzel a sajtkrémmel megkenjük, és már tálalhatjuk is. Úgy is kínálhatjuk, hogy külön adjuk asztalra a sajtkrémet és a meleg pirítóst, így mindenki a kedve szerint készítheti el szendvicsét.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy darab: 387 kcal