Túrós, paprikás csiga

Túrós, paprikás csiga
Hozzávalók
a tésztához:
12,5 dkg tehéntúró, 1 tojás, 4-4 evőkanál tej és olaj, 1 dl tejföl, 25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só
a töltelékhez:
15 dkg piros sárga és zöld húsú paprika vegyesen, 5 dkg kimagozott olívabogyó (lehet paprikával töltött is), fél-fél csokor petrezselyem és borsikafű (csombor), 20 dkg cottage cheese (friss sajt – olyasmi az állaga mintha nagyszemű túró lenne összekeverve tejföllel), só őrölt fekete bors
a nyújtáshoz:
1-2 evőkanál finomliszt
a lekenéshez:
1 tojás, 2 evőkanál tejföl
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj

1. A tésztához a túrót áttörjük, a tojással, a tejjel, az olajjal, a tejföllel, a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, meg a sóval jól összedolgozzuk. Eleinte ragacsos a tészta, 3-4 perc gyúrás után azonban elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 40 percen át kelesztjük, ez bőven elegendő idő arra, hogy elkészítsük a töltelékét.
2. Ehhez a többféle színű paprikát apróra vágjuk, ahogyan az olajbogyót is. A petrezselymet meg a csombort finomra aprítjuk, majd az előzőekkel együtt a friss sajtba (tejfölös túróba) keverjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon 30×40 centis téglalappá nyújtjuk. Tojásfehérjével megkenjük, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket. Ügyesen föltekerjük, 10 szeletre vágjuk, és lapjával egy kivajazott, 26 centi átmérőjű tortaformába rakosgatjuk. A megmaradt tojássárgáját a tejföllel simára keverjük, a csigákra kenjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 25 percig sütjük.

10 darab
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy darab: 267 kcal