Pink (rózsaszín) makaron


Hozzávalók
a tésztához:
8,5 dkg (85 gramm) tojásfehérje (3 tojásfehérje), 12 dkg (120 gramm) mandulaliszt (finomra őrölt mandula), 20 dkg (200 gramm) porcukor, 5,5 dkg (55 gramm) kristálycukor, fél kiskanál málnakivonat, pár csepp piros természetes ételfesték
a töltelékhez:
0,6 dl (60 milliliter) zsíros tejszín, 15 dkg (150 gramm) fehér csokoládé, 6 szem málna (fagyasztott is lehet)

1. 4-5 nappal azelőtt, hogy sütni szeretnénk, a tojásokat szétválasztjuk, pontosan kimérjük a fehérjét, amennyi kell, letakarjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A vékony lapocskákra vágott mandulát kávédarálóban megőröljük, de fontos, hogy rövid szünetekkel daráljunk, mert ha túlmelegszik, összecsomósodik.
2. Sütés napján két sütőpapírra egymástól 2 centi távolságra 4 centis köröket rajzolunk. Ezután sütőpapírt fejjel lefelé – így pontosan látszik, hogy mekkora köröket kellnyomnunk a tésztából, de az még sem érintkezik a tintával – tepsire fektetjük. 3. A mandulalisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd átszitáljuk. Ami fennakad a rostán, újra daráljuk, újra szitáljuk, hogy véletlen se maradjon darabos.
4. A tojásfehérjét egy tiszta tálba rakjuk, és közepes sebességgel verni kezdjük. Amikor kezdi megtartani az alakját, erősebbre vesszük a mixer fokozatát, de ekkor már beleszórjuk a kristálycukrot. A málnakivonattal és az ételfestékkel szép rózsaszínűre festjük. Inkább kicsit erősebbre színezzük, mert sütés közben egy kicsit kifakul. A cukros mandulát egy mozdulattal beleszórjuk, majd néhány széles mozdulattal addig keverjük, míg szép egynemű nem lesz. Akkor jó, ha sima, fényes, a borotvahabhoz hasonló állagú, és a keverőről vastag csíkokban leesik.
5. Sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, majd a felvázolt köröknek megfelelően kis halmokat nyomunk belőle a sütőpapírra. A tepsi alját egyszer-kétszer tenyérrel megütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék. 35-40 percre félretesszük, hogy a teteje egy kicsit bebőrösödjön.
6. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (légkeveréses sütőben 140 ºC) 15-16 percig sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
7. A tejszínt egy kisebb lábasban fölforraljuk, a tűzről levéve a csokoládét beletördeljük. Addig keverjük, míg a csoki fölolvad benne. A málnát egy szitán átnyomjuk, a málnapürével színezzük a csokikrémet. Amikor már csak langyos, hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. Végül 2-2 makaront a csokoládékrémmel töltve összetapasztunk. Egy éjjelen át pihentetjük, hogy az íze összeérjen.

16 darab
Elkészítési idő: 2 óra + előkészítés
Egy darab: 175 kcal • fehérje: 3,7 gramm • zsír: 7,9 gramm • szénhidrát: 22,2 gramm • rost: 1,1 gramm • koleszterin: 7 milligramm