Mustármártás I. (meleg)

Mustármártás I. (meleg)
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 1,5 evőkanál finomliszt, 2-3 dl szűrt húsleves (tyúkhúsleves- vagy marhahúsleves-kockából is jó), de lehet 1 mokkáskanál ételízesítő por is, 0,5-1 dl fehérbor, 3 evőkanál mustár (ha lehet, többféle, akár magos is), 1 kiskanál citromlé, só, őrölt fehér bors, 1 dl főzőtejszín

1. A vajat megolvasztjuk, a lisztet fél perc alatt megfuttatjuk rajta. A levest ráöntjük a borral egyetemben, és kevergetve 2-3 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük.
2. A mustárral és a citromlével ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, végül a tejszínnel lágyítjuk, és még 1 percig forraljuk. Akkor jó ha bársonyosan sima állagú. Mindenféle roston sült pecsenyéhez és zöldséghez kiváló.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 928 kJ/222 kcal • 2,2 g fehérje • 18,3 g zsír • 12,1 g szénhidrát • 0,0 g rost • 134 mg koleszterin
Könnyű elkészíteni.

Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll.
Lefagyasztható.
Egész évben készíthető.