Hozzávalók:
1 evőkanál kristálycukor, 1 kiskanál ételízesítő por, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor kapor, 2 evőkanál metélőhagyma, 1-1 evőkanál friss rozmaring, bazsalikom és tárkony (a szárítottból a fele is elég), 1 evőkanál mustár,
csipetnyi őrölt fekete bors, 2 evőkanál vörösborecet, 0,5 dl olaj (olíva- vagy kukoricacsíra-olaj, illetve másféle hidegen sajtolt olaj is lehet)
1. 2 deci vizet a cukorral meg az ételízesítővel 2 percig forralunk, majd a tűzről lehúzzuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Közben az összes zöldfűszert megmossuk, a levélkéket a szárakról lecsipkedjük, finomra vágjuk, és az ízesített vízbe szórjuk.
2. A mustárt meg a borsot az ecettel simára keverjük, cseppenként az olajat is beledolgozzuk, végül a „finomfüves” lével összekeverjük. Leginkább a friss zöldségekből készült salátákhoz való.
4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 195 kcal