Bulgár „lecsó” (mismas)


Hozzávalók:
3 darab sült, meghámozott kápia paprika, 1 nagyobb paradicsom, 2 közepes vöröshagyma, 3-4 tojás, csipetnyi só, 2-3 evőkanál olaj

1. A sült, vékony héjától is megszabadított kápiát kicsumázzuk, majd kisujjnyi szélesen karikákra vágjuk. A paradicsomot fél percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd vékony héját lehúzzuk, húsát 2,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan félfőre vágjuk (félbevágva vékonyan fölszeleteljük). A hagymát csipetnyi sóvel kissé felverjük.
2. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát szalmasárgára sütjük rajta. Ekkor megsózzuk, a paradicsomot rádobjuk, további kb. 2 percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a kápiát, fél percig sütjük, majd ráöntjük a tojást, és kevergetve kocsonyásodásig sütjük.

Jó tanács
– Aki paleo étrendet követ, olaj helyett zsírral készítse.

1 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 670 kcal