Tálon sült tojás sonkával (ham end eggs)

Tálon sült tojás sonkával (ham end eggs)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1-1,5 dkg vaj vagy 1 evőkanál olaj, 2 vékony, de nagy szelet sonka vagy főtt füstölt tarja, 2 tojás

1. A legjobb adagonként, frissen készíteni. Ehhez a vajat vagy olajat egy lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben kissé megforrósítjuk, a sonkaszeleteket belerakjuk. 1-2 perc alatt pirosasra sütjük, félidőben megfordítjuk.
2. A serpenyőben, – hacsak nem egy nagyot választottunk -, nem marad elég hely, hogy a tojás megsülhessen, így két megoldás marad. A tojást ráütjük és a sonkát ügyesen kissé megemelgetjük, hogy a fehérje aláfolyjon, sülni tudjon. A másik lehetőség, hogy a sült sonkaszeleteket félbehajtjuk és a tojásokat köréütjük. Kis lángon addig sütjük, míg a fehérje megkocsonyásodik, de a sárgája lágy marad.

Jó tanács
– Ugyanígy készül a bacon end eggs (tálon sült tojás szalonnával) is, csak sonka helyet vékony főtt füstölt húsos szalonna (sliced bacon) kerül bele.

1 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 1254 kJ/300 kcal • 22,1 g fehérje • 23,1 g zsír • 0,8 g szénhidrát • 0,0 g rost • 630 mg koleszterin