Magyaros rántotta

Magyaros rántotta
Hozzávalók: 8 dkg füstölt- vagy császárszalonna, 2-3 evőkanál olaj, 1 nagy vöröshagyma, 1-1 nagyobb zöldpaprika és paradicsom, 15 dkg házi kolbász, 8 tojás, só a díszítéshez: késhegynyi pirospaprika

1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját az olajon kevergetve kiolvasztjuk, majd rádobjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát is. Kevergetve 3-4 perc alatt üvegesre sütjük. 2. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot 1 centis kockákra vágjuk, a lehéjazott kolbászt fölszeleteljük. Együtt a hagymás alaphoz adjuk, 3-4 percig pirítjuk.
3. A tojásokat egy tálba ütjük, kissé megsózzuk, fölverjük. Ezt is a serpenyőbe öntjük, és kevergetve kocsonyásodásig sütjük. Csipetnyi pirospaprikával behintve tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 555 kcal