Gombás angolnapörkölt

Gombás angolnapörkölt
Hozzávalók:
1 kg konyhakész angolna, só vagy ételízesítő por, 2 közepes vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1-1 nagyobb zöldpaprika (tévépaprika) és paradicsom, kb. 5 dl hagyományosan főzött passzírozott halászlé alap, 30-35 dkg csiperkegomba, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, kb. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors

1. Az angolnát kb. ujjnyi vastagon fölszeleteljük, és besózva vagy ételízesítővel bedörzsölve félrerakjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon megfonnyasztjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, mindkettő húsát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, a hagymához adjuk. Kissé megsózzuk – így könnyebben szétfő, egy kevés halászlé alapot öntünk rá, és 10-15 percig főzzük. Ezalatt minden alkotója kissé szétfő, így nem marad darabos a pörkölt szaftja.
3. Közben a gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, és amikor a hagymás alap újra a zsírjára sült, rádobjuk. Keverve-rázogatva pirítjuk pár percig, majd a pirospaprikával megszórjuk. A maradék halászlé alappal és egy kevés vízzel fölöntjük, az angolnát belerakjuk, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Közben ha kell, elfövő levét pótoljuk. Végül megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk.
4. Túrós csusza illik köretnek hozzá.

Megjegyzés
– Az eredeti fogást a Balatoni halgazdálkodási nonprofit Zrt csapata készítette.

Jó tanács
– Aki alacsony szénhidráttartalmú, lisztérzékeny (gluténmentes), paleo, tejérzékeny (laktózmentes) vagy tojásmentes étrendet tart, köret nélkül, önmagában egye.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc
Egy adag (köret nélkül): 594 kcal