Megyeri harcsalfilé

Megyeri harcsalfilé
Hozzávalók:
60 dkg bőr és szálkamentes afrikai harcsafilé (harcsa, fogas vagy tengeri halfilé is lehet), 1 citrom leve, só, őrölt fekete bors, 30 dkg csiperkegomba, 10 dkg szeletelt gépsonka, 5 dkg vaj, 3-4 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 szem olajbogyó, 1 kiskanál mustár, 1 kis csokor petrezselyem vagy kapor

1.A halfiléket 8 egyforma szeletre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.
2.A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a gombát és a sonkát hozzáadjuk, többször megrázva 3-4 percig sütjük. Ezután a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a felkarikázott olajbogyóval megszórjuk, a mustárral, sóval meg őrölt borssal ízesítjük.
3.A halfiléket egy nagy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk és közepesen forró sütőben (180 ºC, légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.15 percig sütjük. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral megszórjuk. Burgonyapüré illik köretnek hozzá és díszíthetjük citrommal is.

Jó tanács
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, krumplipüré helyett friss salátával egye.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag (köret nélkül): 402 kcal