Pácolt heck nyárson

Pácolt heck nyárson
Hozzávalók
1 kg konyhakész nem túl vastag hecktörzs (fagyasztott is lehet), só, tej, 4 gerezd fokhagyma, 4 húsos paprika (tévépaprika), 4 közepes szem paradicsom, 2 közepes vöröshagyma, 1 evőkanálnyi magyaros vagy halétel-fűszerkeverék
a lekenéshez: olaj
a tálaláshoz: Erős Pista

1. Ha kell, a halat megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd jó ujjnyi vastag szeletekre, ha nagyobb a hal törzse, akkor 3-4 centis darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk, egy tálba rakjuk, és annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. A zúzott fokhagymával fűszerezzük és letakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
2. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, a hagymát megtisztítjuk. A paprikát 3 centis kockákra, a többit nem túl vastag, lehetőleg egyforma cikkekre vágjuk, és a lecsöpögtetett haldarabokkal váltakozva négy megolajozott nyársra húzzuk. A fűszerkeverékkel megszórjuk.
3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat olajjal körbekenve rárakjuk. 3 percnyi sütés után teljesen átfordítjuk a másik oldalára, itt is 3 percig sütjük. Most 90 fokkal elfordítva 2-3 percig, majd a még egyetlen sületlen oldalát (ami ekkor éppen felül van) ugyanennyi ideig sütjük. Közben olajjal folyamatosan kenegetjük. Erős Pistával tálaljuk, de bármilyen csípős mártás jó hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc + pácolás
Egy adag: 346 kcal