Tiramisu


Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt), 1-2 evőkanál martini vagy konyak, kb. 40 darab babapiskóta
a piskóta áztatásához:
3 dl erős feketekávé, 7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak
a tetejére:
2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1. A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és laza mozdulatokkal a sajtos krémbe forgatjuk.
2. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve egy rétegben tálcára rakosgatjuk.
3. A fele krémet egyenletesen rásimítjuk, és a maradék piskótát – áztatás után – rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán át állni hagyjuk.

Jó tanács
– Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém. Ha mégis lágyra sikerülne, akkor 1 evőkanálnyi zselatint oldjunk fel 1 deci vízben és keverjük a krémhez.

6 főre
Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
Egy adag: 630 kcal