Sajtos csirkecsomagocskák

Sajtos csirkecsomagocskák
Hozzávalók:
1 kg burgonya, só, 4 közepes paradicsom, 2 evőkanál olaj, 4 fél csirkemellfilé, 10 dkg natúr tehéntejes gomolya (lehet másféle sajt is), 8 vékony szelet húsos főtt füstölt szalonna (sliced bacon)

1. A burgonyát héjában, enyhén sózott vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük. Ha kissé kihűlt, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a fölszeletelt paradicsommal együtt váltakozva kiolajozott tepsibe rakjuk úgy, hogy a szeletek egy kicsit takarják egymást.
2. A mellfiléket lapjában bevágjuk, egy kicsit megütögetjük, hogy könnyebb legyen tölteni, de semmiképpen ne klopfoljuk ki vékonyra! A sajtot 8 részre vágjuk és minden mellfilébe rakunk belőle kettőt, amit azután eredeti formájára visszaigazítunk. A szalonnaszeletekkel úgy tekerjük körbe, hogy a sajt ne folyhasson ki belőle.
4. A paradicsomos krumplira fektetjük és előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 40 percig sütjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc
Egy adag (körettel): 790 kcal • fehérje: 52,2 gramm • zsír: 39,8 gramm • szénhidrát: 55,5 gramm • rost: 8,1 gramm • koleszterin: 139 milligramm