Hozzávalók:
4 kisebb fél csirkemellfilé, só, őrölt bors, 8-10 friss zsályalevél, 20 dkg feta sajt, 2-3 evőkanál olaj
a viszkis diómártáshoz:
10 dkg dióbél, 2 dkg vaj, 1 csapott kiskanál finomliszt, 2 evőkanál viszki, 1 dl húsleves (főhet leveskockából is), 2-3 evőkanál főzőtejszín, 2 evőkanál Worcester szósz
1. A mellfiléket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, megsózva, megborsozva félrerakjuk.
2. A zsályát durvára, a fetát kis kockákra vágjuk, kissé sózva, borsozva összekeverjük. A hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, másik oldalukat a töltelékre hajtjuk, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Olajjal körbekenve tepsire rakjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 16-18 perc alatt megsütjük.
4. Közben a mártáshoz a diót durvára vágjuk, egy magas peremű serpenyőben az olvasztott vajon megpirítjuk. A liszttel meghintjük, pár másodpercig pirítjuk, majd a viszkivel, a levessel és a tejszínnel fölöntjük. Kevergetve fél perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, a Worcesterrel ízesítjük. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.
5. Tálaláskor a mártást tányérokra locsoljuk, a vastag szeletekre vágott csirkemellet ráfektetjük. Karikákra vágott sült krumplival tálaljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag köret nélkül: 778 kcal