Juhtúróval töltött gombafejek

Juhtúróval töltött gombafejek
Hozzávalók:
12 darab közepes lehetőleg egyforma nagyságú csiperkegomba kalapja, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál morzsolt kakukkfű, 50 dkg juhtúró, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj (a nem vegetáriusoknak 12 vékony szelet húsos szalonna azaz sliced bacon)
a tálaláshoz:
áfonyalekvár

1. A gombakalapokat törölgessük le papírtörlővel. Ha mindenképpen meg kell mosni, mert nagyon koszos, akkor azt folyó víz alatt tegyük, mert ha beáztatjuk, úgy szívja magába a vizet, mint a szivacs. Leszárogatjuk. Körös-körül enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a belsejére pedig egy kevés kakukkfüvet is morzsolunk.
2. A juhtúrót a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a gombafejek üregébe töltjük. Ezután egyenként megolajozott alufóliába csomagoljuk, illetve aki nem vegetárius, 1-1 vékony szelet szalonnával is körbetekerheti.
3. Amikor a rostély kellően forró, és a faszén gyengén parázslik alatta, a töltött gombafejeket üregükkel (töltelékükkel) felfelé rárakjuk. A gombafejek nagyságától és a parázs erősségétől függően 7-8 percig sütjük, majd megfordítjuk és további kb. 4 percig sütjük. Áfonyalekvárral tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag szalonnával, lekvár nélkül: 650 kcal