Szarvasragu nagyvadász módra

Szarvasragu nagyvadász módra

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott szarvascomb vagy -lapocka (fagyasztott is lehet), 1 kiskanál őrölt kakukkfű, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 4 evőkanál olaj, kb. 1 kiskanál só, 20 dkg laskagomba, 4 dl barnamártás (receptjét lásd a mártások című fejezetben), 15 dkg konzervmandarin, 4-5 dkg vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható)

1. A húst ha fagyasztott, szobahőmérsékleten fölengedjük, leöblítjük, leszárogatjuk, majd 2 centis kockákra vágjuk, a kakukkfűvel és a borssal bedörzsöljük. 4 evőkanál olajat hozzákeverünk, letakarva hűtőszekrényben 2 napon át érleljük.
2. Ezután egy lábasba rakjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük, majd megsózzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt megpuhítjuk. Közben elfövő levét folyamatosan pótoljuk.
3. A laskagombát megtisztítjuk, 2 centis kockákra vágjuk, a puha húshoz adjuk. Fedetlenül 5 percig sütjük-pároljuk, majd a barnamártást és a lecsöpögtetett mandarint is hozzáadjuk. 2 percig forraljuk, végül a mandulát is beleforgatjuk. Burgonyaropogós (receptjét lásd a köretek című fejezetben) illik hozzá köretnek.

Jó tanács
– Őzhúsból vagy vaddisznóhúsból ugyanígy készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 456 kcal • fehérje: 38,9 gramm • zsír: 24,6 gramm • szénhidrát: 19,6 gramm • rost: 3,7 gramm • koleszterin: 45 milligramm