Gesztenyés krémes (sütés nélkül)

 

Hozzávalók
a gesztenyés alaphoz:
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg vaj, 3-3 evőkanál rum és tej
a vaníliás krémhez:
7 dl tej, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 csomag (2×40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor, 25 dkg vaj
a tetejére:
4 dl zsíros habtejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag habfixáló, 10 dkg tejcsokoládé

 
1. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd nyomóval vagy szitán áttörjük. Ezután a kekszmorzsával, a vajjal, a rummal és a tejjel egynemű masszát gyúrunk belőle. Egy 30×20 centis tűzálló tálat vagy tepsit sütőpapírral úgy bélelünk ki, hogy az a formán túllógjon. A gesztenyés masszát egyenletesen belenyomkodjuk.
2. A vaníliás krémhez 5 deci tejet fölforralunk. A maradék 2 deci tejben a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport simára dolgozzuk. A forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha (szobahőmérsékletű), kikevert vajba. Egyenletesen a gesztenyés masszára simítjuk. Behűtjük, ha megdermedt kiemeljük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a készülő süteményt egy vágódeszkára tesszük, ezen dolgozunk tovább.
3. A tejszínből a porcukorral édesítve, a habfixálóval rásegítve kemény habot verünk. Egyenletesen a vaníliakrémre simítjuk. A csokoládét a reszelő nagy lyukú oldalán át a tetejére reszeljük. Letakarva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy legyen ideje megdermedni.
4. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel 12 nagyobb kockára vágjuk.

 
12 darab
Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés
Egy darab: 650 kcal • fehérje: 8,0 gramm • zsír: 36,2 gramm • szénhidrát: 72,4 gramm • rost: 2,4 gramm • koleszterin: 103 milligramm