Sörben sült burgonya


Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 20 dkg vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,5 dl világos sör, 2-3 evőkanál tejföl, só, őrölt fekete bors

1. A burgonyát megtisztítjuk és egészen vékony karikákra szeleteljük,pont úgy, mint amikor csipszet készítünk. A hagymát megtisztítjuk, ugyancsak vékony karikákra szeljük, gyűrűire szedjük.
2. Egy kisebb tűzálló tálat kikenünk, beleteszünk egy sor hagymát, majd burgonyát. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogy, közben minden sort megsózunk, megborsozunk.
3. A sört és a tejfölt összekeverjük, a hagymás krumplira öntjük, a maradék vajat (margarint) a tetejére morzsoljuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (kb. 180 ºC) kb. 1 órán át sütjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc
Egy adag: 270 kcal • fehérje: 5,1 gramm • zsír: 10,1 gramm • szénhidrát: 39,2 gramm • rost: 5,5 gramm • koleszterin: 29 milligramm