Kukoricabundás fácánmell

Kukoricabundás fácánmell

Hozzávalók:
4 (egyenként kb. 20 dkg) fácánmell (fagyasztott is lehet), 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
a kukoricabundához:
2 tojás, 2 dl tej, 10 csapott evőkanál (20 dkg) finomliszt, 1 csapott kiskanál csípős paprikakrém, 1 mokkáskanál só, 20 dkg morzsolt fagyasztott kukorica
a sütéshez:
kb. 1 dl olaj

1. A húsról a bőrt lefejtjük, majd a melleket kicsontozzuk úgy, hogy a jobb és a bal oldali filéket külön-külön levágjuk róla. Így lesz 8 fél mellfilé, amiket egyenként, lapjában kissé bevágunk, kihajtunk, enyhén kiverünk, majd a szélüket meg a felületüket is több helyen bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsölve félretesszük.
2. A kukoricabundához a tojások sárgáját kissé felverjük, a tejet beleöntjük, majd a liszttel simára keverjük. A paprikakrémmel tüzesítjük, megsózzuk, a felengedett és lecsöpögtetett kukoricát belekeverjük. (Ha a kukorica még fagyos, forró vizet folyassunk rá, így pillanatok alatt felenged, csak le kell csöpögtetni.) A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
3. Egy széles lábasban vagy nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A kukoricás masszából egy mokkáskanálnyit beleteszünk. Ha sülni kezd, akkor dolgozhatunk tovább. A mellfiléket – egyszerre csak egyet – a kukoricás masszában megforgatjuk úgy, hogy körben jó vastagon bevonja a húst. A forró olajba fektetjük. Annyit rakunk egymás mellé, hogy kényelmesen megfordíthassuk őket. Közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Fűszeres ketchuppal meglocsolva kínáljuk, de köret nem igazán kell hozzá, mert a kukoricabunda igencsak laktató.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 505 kcal