Sűrű joghurt házilag, avagy remeghet a majonéz

Sűrű joghurt házilag, avagy remeghet a majonéz

Szakácsfejjel csak mosolyog az ember, amikor a kedves vásárló 10 dekát kér ebből a majonézes salátából, 10 dekát abból, meg még 10 dekát a szélsőből is, hozzá egy zsemlét, azzal a felkiálltással, hogy nem lehet többet, hisz fogyókúrázik. Nos, ha ezt naponta meg(t)eszi, a fogyás nem, ellenben a hízás garantált. A majonéz ugyanis nagyon finom, a majonézes saláta is csábító, ám energiatartalma jelentős. Persze ezt lehet csökkenteni, ha a majonézt tejföllel vagy joghurttal keverjük, illetve ha csak ezekkel készítjük. Igen ám, de ha a nálunk kapható joghurtot nem csepegtetjük le konyharuhán, szűrőben, akkor az olyan híg, hogy a saláta állaga leveses lesz. És ha a salátába kerülő friss zöldség megkapja a sót, még több levet enged, és a saláta végleg elfolyik.

Bezzeg az Európaszerte kapható görög vagy török joghurt! Sűrű mégis lágy, krémes, hófehér, a reklám tanúsága szerint olyan, mint amikor a gépi fagylaltot a tölcsérbe nyomják 6-8 centi magasan. Amikor egy görög szakács kollégánknak azt találtuk mondani, ez is csak egy kamu reklám, mert ilyen joghurt nincs, azt válaszolta, tévedtek, magatok is elkészíthetitek, majd én megmutatom!

A fentiekben ígért recept arhívumunkban, joghurt házilag címen található.