Citromos keksz

Citromos keksz

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, fél csomag (1 kiskanál) sütőpor, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg porcukor, 2 tojás, 1 nagyobb citrom
a nyújtáshoz:
finomliszt

1. A lisztet egy tálba szórjuk, a sütőporral összeforgatjuk, a vajjal gyors mozdualtokkal elmorzsoljuk. Ezután a porcukorral, a tojásokkal, a jól megmosott citrom reszelt héjával és kifacsart levével alaposan összedolgozzuk. Folpackba vagy alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. A tésztát ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formájú kiszúrókkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 9-10 perc alatt megsütjük.

35-40 darab
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Egy darab: 141 kcal