Barna tészta csicseriborsóval és spenóttal

Barna spagetti  csicseriborsóval és spenóttal

Hozzávalók:

4 maréknyi friss spenót (50 dkg – tisztítva 40 dkg), 25 dkg teljesőrlésű lisztből készült orsótészta (barna orsótészta), só, 1 doboz (265 gramm) Bonduelle konzerv csicseriborsó, 3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 fej finomra vágott vöröshagyma, só, frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

6-8 dkg frissen reszelt sajt (legjobb a parmezán)

 

1. A spenót leveleit a szárról lecsipkedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, de főzőlevéből 1 decinyit félreteszünk.

2. Egy nagyobb serpenyőben vagy közepes lábasban az olívaolajat kissé megforrósítjuk, majd a fokhagymát és a hagymát rádobjuk, közepes lángon kevergetve 5-6 perc alatt megfuttatjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a tészta félretett főzőlevét (1 decinyit) ráöntjük, a spenótot beleszórjuk, kevergetve 3-4 percig főzzük. Először levével együtt a konzerv csicserit majd a tésztát adjuk hozzá, jól összeforgatjuk-összerázzuk. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. Aki szereti, egy kevés csípőspaprika-pelyhet is őrölhet rá.

3. Tálaláskor gazdagon megszórjuk frissen reszelt sajttal.

 

4 főre

Elkészítési idő: 25 perc

Egy adag: 440 kcal • fehérje: 18,3 gramm • zsír: 15,3 gramm • szénhidrát: 56,6 gramm • rost: 6,2 gramm • koleszterin: 65 milligramm