Fokhagymás, sajtos rántott szelet

Fokhagymás, sajtos rántott szelet

Hozzávalók 4 főre:
4 szelet, egyenként kb. 14 dekás kicsontozott sertéskaraj • 3-4 gerezd fokhagyma • 15 dkg reszelt trappista sajt • 2 evőkanál tejföl • só • őrölt fekete bors
a bundázáshoz: 10 dkg finomiszt • 2-3 tojás • 12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj

1. A húst jól kiverjük, majd kb. 2 gerezd zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük. A sajtot a tejföllel összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a megmaradt, présen áttört fokhagymát is hozzáadjuk.
2. Egyenletesen a karajszeletek egyik ol-
dalára púpozzuk, a húst ráhajtjuk, fogvájóval rögzítjük. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjjelen át érleljük.
3. Másnap a szokásos módon a lisztbe, a fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, és bő, forró olajban kb. 6 perc alatt megsütjük, végül lecsöpögtetjük.

Jó tanács:
– Csirke- vagy pulykamellet, illetve borjúkarajt is süthetünk ugyanígy.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 647 kcal