Hozzávalók:
2 szelet, kb. kétujjnyi vastag, egyenként kb. 20 dkg-os csont nélküli hátszín, só, őrölt fekete bors, 40 dkg zsenge apró spenót, 1 mogyoróhagyma vagy fejesedő újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 dkg vaj, frissen reszelt szerecsendió, 2 evőkanál olaj, 2 ág petrezselyem, 8 dkg majonéz, 1 kiskanál mustár, 8 dkg Roquefort sajt, 2-3 evőkanál sűrű görög joghurt, 1 bagett kenyér
1. A húst leszárogatjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A spenótot, mitán szárát letéptük, hideg vízben megmossuk, teljesen leszárítjuk. A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A vajat egy lábasban vagy nagyobb serpenyőben fölolvasztjuk, a spenótot rádobjuk. 2-3 perc alatt kevergetve megfuttatjuk. A spenótot rádobjuk, 3-4 percig pároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük. ha kész, tésztaszűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük.
2. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a hátszínszeleteket rárakjuk, oldalanként 3-4 percig sütjük. Ha kész, alufóliába csomagoljuk és hagyjuk, hogy a saját melegében párolódjon-puhuljon még 10 percig. Így az egész vágásfelülete szép rózsaszínű lesz, de nem marad véres.
3. A petrezselyemleveleket a szárról lecsipkedve apróra vágjuk, a majonézzel, a mustárral, a reszelt sajt negyedével meg a joghurttal összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A lecsöpögtetett spenótot egy serpenyőben megmelegítjük.
4. A bagettet négyfelé vágjuk, majd lapjában 3/4-1/4 arányban bevágjuk, de nem vágjuk el teljesen. A nagyobbik rész vágott felét a fűszeres majonézzel megkenjük. A húst vékonyan fölszeleteljük, és a szeleteket kissé meghajlítva végigrakjuk a kenyérszeleteken. A spenótot igazságosan elosztva ráhalmozzuk, egy kevés majonézes öntettel meglocsoljuk. A maradék sajttal megszórjuk, a maradék mártással meglocsoljuk. A tetejüket ráhajtjuk és már tálaljuk is, hogy a hús is, a spenót is meleg maradjon.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 894 kcal • fehérje: 34,1 gramm • zsír: 56,9 gramm • szénhidrát: 60,2 gramm • rost: 6,1 gramm • koleszterin: 132 milligramm