Mozzarellás sült szendvics (Mozzarella in Carozza)

Mozarellás sült szendvics

Hozzávalók:
4 kisebb paradicsom, 25 dkg mozzarella (a lében eltett fajta), 3-4 szál bazsalikom, 8 szelet szendvicskenyér (toast kenyér), só, őrölt fekete bors, 10 dkg vékonyan fölszeletelt főtt sonka, 3 tojás, 3,5 dl tej
a sütéshez:
bő olaj

1. A paradicsomot megmossuk, majd miután szárát kimetszettük, vékonyan fölszeleteljük. A sajtot lecsöpögtetjük, vékonyan fölszeleteljük. A bazsalikomot megmossuk, leszárogatjuk, a leveleket a szárról lecsipkedjük.
2. 4 kenyérszeletre paradicsomot rakunk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Erre kerül a mozzarella, a sonka majd a bazsalikom. Egy-egy szelet kenyeret borítunk rájuk, egy kicsit lenyomkodjuk, sőt átlósan megtűzzük fogvájóval is, nehogy sütés közben szétessen. A tojást a tejjel egy tálban elhabarjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. Egy serpenyőben ujjnyi olajat közepesen megforrósítunk. 2 szendvicset a tejes tojásban megforgatunk, az olajban oldalanként kb. 2 perc alatt aranybarnásra sütjük. Konyhai paprtörlőre szedve lecsöpögtetjük. A másik két szendvicset ugyanígy sütjük meg.
4. A szendvicsekből a fogvájókat kihúzzuk, helyükre színes kis kardocskákat szúrunk. Átlósan félbevágva forrón tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 716 kcal • fehérje: 31,9 gramm • zsír: 41,8 gramm • szénhidrát: 54,4 gramm • rost: 5,4 gramm • koleszterin: 220 milligramm