Fóliás, rácos harcsa

Fóliás, rácos harcsa

Hozzávalók:
60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé, só, őrölt fekete bors, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál mustár, 1-2 kiskanál csípős Piros Arany, 2 vöröshagyma, 4 paradicsom, 2 húsos zöldpaprika (tévépaprika), 4 dl tejföl, 1 kiskanál jóféle pirospaprika

 
1. A halat kissé lapjában 4, nem túl vastag szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Négy nagyobb alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a szeleteket ráfektetjük. A mustárt a Piros Arannyal összekeverjük, a halat megkenjük vele. 
2. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsom szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, a harcsára rakjuk – még jobb, ha egy kevés olajon megfonnyasztjuk, csak azután halmozzuk a szeletekre. A paradicsomot és a paprikát kb. félcenti vastagon fölszeleteljük, egyenletesen a hagymára halmozzuk.
3. A tejfölt a pirospaprikával fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a rakottasra kanalazzuk. A fóliát a rakott harcsa fölött úgy fogjuk össze, hogy ne érjen a tejfölhöz, mert akkor beleragadhat. tepsire rakjuk.
4. Előmelegített sütőbe toljuk, és nagy lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) kb. 25 percig sütjük. Külön köretet nem igényel, de nagyétkűeknek krokettet is kínálhat hozzá.

 
4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 543 kcal