Harcsa krumplis, sajtos bundában

Harcsa krumplis, sajtos bundában

Hozzávalók:
50-55 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé vagy afrikaiharcsa-filé, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 tojás, 1 nagyobbacska burgonya (tisztítva 18 dkg), 10 dkg félzsíros reszelt sajt, kb. 12 dkg finomliszt
a sütéshez:
bő olaj
 
1. A halat kissé lapjában 8 kisebb szeletre vágjuk, sűrűn beirdaljuk, majd megsózva, megborsozva félrerakjuk.
2. A tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük. A sajtot meg kb. 3 evőkanál lisztet hozzáadunk.
3. A harcsát először a maradék lisztben, azután a krumplis, sajtos, tojásos masszában megforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban, a hal vastagságától függően 12-14 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatjuk. Jól lecsöpögtetve, rizibizivel vagy nagy adag salátával tálaljuk.

 
Jó tanács
– Mielőtt a halat sütni kezdenénk, a krumplis, sajtos, tojásos masszából egy keveset cseppentsünk az olajba. Igy nemcsak azt ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró-e, de azt is, hogy a tojásos keverék elég sűrű-e ahhoz, hogy a húst jól bevonja. Ha hígnak bizonyulna, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.

 
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 493 kcal

Italajánlat: száraz fehérbor