Hobakjuk (koreai sütőtökleves) – készítették a Hankook gyárban dolgozó koreai alkalmazottak feleségei

Hobakjuk (koreai sütőtökleves)

Hozzávalók:
kb.1 kg sütőtök, 1 pohár (2 dl) rizspor (őrölt rizs, nem azonos a rizsliszttel!), 1 kiskanál só, 3-4 evőkanál kristálycukor vagy barna cukor

1.A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát 3-4 centis darabokra vágjuk.
2.Egy lábasba kb. másfél ujjnyi vizet öntünk a párolóbetétet rátesszük, erre kerül a tök. Lefedjük, a tököt a gőzben kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, kiemeljük, egy lábasba öntjük, egy kevés vizet hozzáadva, merülőmixerrel teljesen pürévé keverjük. Kevergetve fölforraljuk.
3.A rizsport kb. 3 deci vízzel simára dolgozzuk, apránként a tökre öntjük, kevergetve kb. 10 percig főzzük. Közben annyi vízzel higítjuk, hogy krémleves állagú legyen, végül a sóval és a cukorral ízesítjük. Tálaláskor a tetejére pirított tökmagot is szórhatunk.
 

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 395 kcal