Mozzarellás, paradicsomos csirkés szendvics

Mozzarellás, paradicsomos csirkés szendvics
Hozzávalók:
20 dkg bébispenót (kis levelű spenót), 30-40 dkg koktélparadicsom (paradicsom), 4 evőkanál balzsamecet, só, frissen őrölt fekete bors, csipetnyi kristálycukor, 6-7 evőkanál olaj, 4 szelet, egyenként kb. 12 dkg-os csirkemellfilé, 2 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), 20 dkg mozzarella sajt (a lében eltett fajta), 8 szelet szezámos szendvicskenyér

1. A bébispenótot megmossuk, lecsöpögtetjük. A koktélparadicsomot megmossuk, félbevágjuk – ha normál paradicsomot használunk, azt nagyobb kockákra vágjuk. A balzsamecetet egy kevés sóval, borssal és cukorral ízesítjük, 2 evőkanál olajat beledolgozunk.
2. A csirkemell szeleteket klopfolás nélkül kissé megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon, közepesen erős tűzön 6-7 percig sütjük. Egy mélytányért ráborítva melegen tartjuk.
3. Miközben a hús sül, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy serpenyőben, a maradék 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A sűrített paradicsomot hozzákeverjük, 1 percig kevergetve forrósítjuk, majd kb. 1,5 decinyi vizet öntünk rá. Kevergetve 1-2 percig forraljuk, akkor jó, ha sűrű mártás lesz belőle. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, és tehetünk bele csipetnyi cukrot is.
4. A mozzarellát félcenti vastagon fölszeleteljük, 4 kenyérszeleten elosztjuk. Mikrohullámú készülékben, forró sütőben vagy grillsütőben fél perc alatt megolvasztjuk. Erre kerül forrón a kissé lapjában fölszeletelt csirkemell, amit a paradicsomos mártással megkenegetünk. A spenótot felét ráhalmozzuk, a másik 4 kenyérszelettel beborítjuk. Tányérokra rakjuk.
5. A paradicsomot a többi spenóttal és a balzsamecetes öntettel összeforgatjuk, a szendvicsek mellé halmozzuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 745 kcal • fehérje: 49,0 gramm • zsír: 36,0 gramm • szénhidrát: 56,2 gramm • rost: 6,6 gramm • koleszterin: 52 milligramm