Hozzávalók:
4 szelet, kb. 1 centi vastag, egyenként kb. 15 dkg-os bőr és szálka nélküli tengeri halfilé, só, frissen őrölt borskeverék, 2 dkg vaj, 1 kis fej karfiol (tisztítva kb. 40 dkg)
a mártáshoz:
2-2 dl tej és főzőtejszín, 1 púpozott kiskanál finomliszt, 2 evőkanál mustár, fél-fél kiskanál só és kristálycukor
1. A halszeleteket, – ha vastagabbak lennének, egy kicsit klopfoljuk ki -, kissé megsózzuk, megborsozzuk, kivajazott tepsibe fektetjük. A sütőt kb. 190 °C-osra bemelegítjük, aljába pedig egy kis tálkában vizet teszünk. A karfiolt közepes nagyságú rózsákra bontjuk, szűrőbetétbe rakjuk, forrásban lévő víz fölé helyezzük, lefedjük, kb. 10 perc alatt a gőzben roppanósra puhítjuk.
2. A mártáshoz valókat egy lábasba rakjuk, habverővel kevergetve pár perc alatt másrtás sűrűségűre főzzük. Ha kell, utánaízesítjük.
3. A halat az előmelegített, gőzös sütőben 6-7 percig sütjük. A lecsöpögtetett karfiolt ráhalmozzuk, a mustármártással leöntjük, 2 percre a sütőbe visszatoljuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (rizs nélkül): 470 kcal