Hozzávalók:
50-60 dkg húslevesben főtt, bőr és csontok nélküli libahús, 3 evőkanál olaj
a sütőtökös lencséhez:
3/4 csésze (1,5 dl) barna vagy hagyományos zöld lencse, 1 evőkanál olaj (ha van rá mód, szezámolaj), 3 gerezd présen áttört fokhagyma, 1 közepes fej félfőre (félkarikákra) vágott vöröshagyma, diónyi reszelt friss gyömbér, 1 mokkáskanál tengeri só, 4 csésze (8 dl) megtisztított, 2 centis kockákra vágott sütőtök, 1 csapott kiskanál szárított origano (ha van, akkor természetesen friss), 3 evőkanál nem túl sós szójaszósz
1. A sütőtökös lencséhez a lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd kb. háromszoros mennyiségű vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.
2. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a fokhagymát, a hagymát és a gyömbért rárakjuk. Enyhén megsózzuk, kevergetve 6-7 perc alatt megfonnyasztjuk, azután hozzáadjuk a sütőtököt is. Jól összerázzuk, pár percig így pirítjuk, kb. 0,5 deci vizet öntünk alá. Kis lángra állítjuk, lefedjük, 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Közben néha belekeverünk, ha kell, elfövő levét pótoljuk.
3. A lencsével óvatos mozdulatokkal összekeverjük, az origanoval fűszerezzük, a szójaszósszal ízesítjük, és már tálalhatjuk is. Aki szereti, kurkumával is fűszerezheti.
4. A libahúst kb. 2,5 centis kockákra vágjuk, egy serpenyőben, a kissé megforrósított olajon enyhén megpirítjuk. Tálaláskor a lencsés sütőtökre kanalazzuk.
4 főre
Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 485 kcal