Sapporói pulykaragu


Hozzávalók:
50 dkg pulykamellfilé, 20 dkg csiperke-, laska- vagy erdei gomba, 4 dkg vaj, kb. 1 csapott kiskanál só, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg fagyasztott kukorica, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, fél kiskanál currypor, 1 kiskanálnyi kapor

1. A pulykamellet lapjában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd rostjaira merőlegesen ugyanilyen vastag csíkokra metéljük. A gombát megtisztítjuk és vékonyan fölszeleteljük.
2. A húst nagy lángon, egy széles szájú serpenyőben, a fölolvasztott vajon kb. 4 perc alatt kevergetve fehéredésig sütjük, megsózzuk, majd a gombát hozzáadjuk. Néhány percig együtt pirítjuk, és amikor a gomba a levét elfőtte, a liszttel meghintjük. Még fél percig kevergetve sütjük, de vigyázzunk, mert egy kicsit sem szabad megpirulnia.
3. A tejszínnel meg a tejföllel dúsítjuk, a kukoricát beleszórjuk, végül a fehér borssal, a curryporral meg a fölaprított kaporral fűszerezzük. Kevergetve 1-2 percig forraljuk, ezalatt tejszínes leve mártásszerűen besűrűsödik. Köretnek párolt rizs illik hozzá.

Jó tanács
– Csirkemellfiléből, sertés szűzpecsenyéből vagy érlelt marhabélszínből ugyanígy készíthetjük.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, köret nélkül egye.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag (köret nélkül): 446 kcal • fehérje: 32,7 gramm • zsír: 28,4 gramm • szénhidrát: 14,6 gramm • rost: 2,7 gramm • koleszterin: 133 milligramm