Márványsajttal töltött szilva

Márványsajttal töltött szilva
Hozzávalók:
20 szem szilva, 15 dkg márványsajt, 2 evőkanál főzőtejszín, 1 mokkáskanál szilvapálinka

1. A szilvát megmossuk, hosszában félbehasítjuk, magját kiemeljük.
2. A márványsajtot szőrszitán áttörjük, majd a tejszínnel meg a szilvapálinkával simára keverjük.
3. A sajtos masszát a szilvák üregébe púpozzuk, ami akkor lesz igazán dekoratív, ha csillagcsöves nyomózsákból töltjük.
4. Díszíthetjük kis darabka dióval, petrezselyemlevéllel, és kínálhatunk hozzá pirított barna kenyeret (toastot) is.

Jó tanács
– Júliustól szeptember végéig van a szilva szezonja, ilyenkor friss gyümölcsből, a többi hónapban befőttből készíthető.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 215 kcal