Kentucky húsos, babos tészta

Kentucky húsos, babos tészta
Hozzávalók:
3 evőkanál olaj, 40 dkg darált sertéshús (lehet pulykacomb vagy marhahús is), 1 kiskanál sűrített paradicsom (esetleg ketchup), 1,5 dl víz, só, 2 doboz Bonduelle Kentucky vörösbab barbeque szószban (2×430 gramm), 1 mokkáskanál csípős Piros Arany, 40 dkg rövid csőtészta (lehet másfajta is)

1. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a húst rárakjuk, kevergetve 10 percig pirítjuk. A sűrített paradicsommal ízesítjük, a vizet ráöntjük, kissé megsózzuk, 10-15 percig pároljuk.
2. A szószos babot hozzáadjuk, még 3-4 percig főzzük, a Piros Arannyal „tüzesítjük”.
3. Míg a húsos ragu készül, a tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
4. A húsos babbal összekeverjük és azonnal tálaljuk, mielőtt a tészta az összes ízes mártást magába szívná.

5 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 672 kcal