Csicseriborsós marharagu


Hozzávalók:
50 dkg marhalapocka (lábszár vagy nyak is lehet), 1 nagy vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 rúd szárzeller, 1-1 csapott mokkáskanálnyi őrölt fekete bors, őrölt kömény, őrölt fahéj és őrölt gyömbér, kb. 5 dl víz, 1 kiskanál sűrített paradicsom, só, 1 doboz Bonduelle konzerv csicseriborsó (400 g/265 g), 1 evőkanál finomliszt, fél csokor korianderzöld, fél csokor petrezselyem
a tálaláshoz
citrom

1. A marhahúst 2 centis kockákra, a meghámozott vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábasban az olajat kissé megforrósítjuk, az előzőeket rádobjuk, keverve-rázogatva addig pirítjuk, míg a hús körös-körül kifehéredik. Ez kb. 10 perc.
2. Ezalatt a szárzellert megtisztítjuk, félcenti vastagon fölszeleteljük. A húshoz keverjük, 1-2 percig tovább pirítjuk, közben a borsot, a köményt, a fahéjat és a gyömbért is beleszórjuk. Egy kevés vizet öntünk rá, a sűrített paradicsommal és kb. 1 kiskanálnyi sóval ízesítjük. Lefedve, a húst kb. 1,5 óra alatt vajpuhára pároljuk, közben ha kell, elfövő levét pótoljuk, de a pörköltünk készítéséhez hasonlóan mindig csak rövid lében főzzük.
3. Ha a marha megpuhult, levével együtt hozzáöntjük a konzervcsicserit. A lisztet 2-3 deci hideg vízzel simára keverjük, a raguhoz öntjük. Pár percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik. Ha kell utánasózzuk, fűszerezzük, végül belekeverjük a finomra aprított korianderzöldet és petrezselymet is.
4. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk, hogy aki szereti, pár csepp citromlével is ízesíthesse az ételét.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 459 kcal