Tofusaláta avokádóval


Hozzávalók:
2 szál halványzeller (szárzeller), 2 közepes paradicsom, 1 érett, de kemény avokádó, 1 közepes nagyságú lila hagyma, 20 dkg tofu, 1 kis csokor korianderzöld, 2-3 evőkanál citromlé, fél kiskanál só, néhány tekerésnyi durvára őrölt borskeverék, 1-2 evőkanál olaj (olívaolaj)
a tálaláshoz:
tortillacsipsz

1. A hozzávalókat megtisztítjuk. A szárzellert körömnyi darabokra, a paradicsomot, avokádót és lila hagymát 1 centis kockákra vágjuk. Mindet egy tálba szórjuk.
2. A tofut a zöldségekhez hasonlóan fölkockázzuk. Az előzőekhez adjuk a finomra vágott korianderzölddel együtt.
3. A citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajat rákanalazzuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.
4. 10 percre félretesszük majd tortillacsipsz kíséretében tálaljuk.

Jó tanács
Tortillacsipsz nélkül a fitnesz (fitness) konyha követői is bátran az étrendjükbe illeszthetik.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag (tortillacsipsz nélkül): 283 kcal