Kolbászos, babos csicserileves


Hozzávalók:
1 nagyobbacska vöröshagyma, 2 ág szárzeller (halványzeller), 3 evőkanál olaj (lehet olívaolaj is), 20 dkg cserkészkolbász, 2 gerezd fokhagyma, fél evőkanálnyi apróra vágott friss kakukkfű, 1,25 liter szűrt húsleves vagy alaplé, 20 dkg főtt csicseriborsó (Bonduelle konzerv is lehet), 20 dkg főtt bab (Bonduelle konzerv is lehet), 1 csokor petrezselyem, frissen őrölt fekete bors, só

1. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, előbbit apróra vágjuk, utóbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük.
2. Egy fazékban az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát rádobjuk, közepes lángon, kevergetve 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a kolbászt 1 centi vastagon fölkarikázzuk, a zellerrel együtt a hagymához adjuk, keverve-rázogatva újabb 4-5 percig pirítjuk. A vége felé a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel fűszerezzük.
3. A húslevessel fölöntjük, amint forr, a csicseriborsót és a babot hozzákeverjük. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, megborsozzuk, 2-3 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.

5 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 334 kcal