Hozzávalók:
80 dkg bőr és szálka nélküli halfilé (tengeri hal, harcsa, afrikai harcsa stb.), só, őrölt fekete bors, 10 dkg finomliszt, 2-3 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj
1. A halfiléket kissé lapjában 8, egyenként 10 dekás szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk (utóbbi el is maradhat).
2. Egyenként a lisztbe, a fölvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, utóbbiban tenyérrel még egy kicsit ellapítjuk. Ezután bő, forró olajban oldalanként 2-2,5 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. Nagy adag salátával tálaljuk, de természetesen illik hozzá a párolt rizs, sült krumpli és savanyúság no meg a tartármártás is.
Jó tanács
– Aki hozzáadott cukor mentes vagy tejérzékeny étrendet tart, tartármártás nélkül egye.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 515 kcal