Pulykamell ínyenc módra

Pulykamell ínyenc módra

Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé (egyenként 12-14 dkg), só, őrölt fekete bors, 2-3 evőkanál olaj, 10-12 dkg konzerv vagy fagyasztott rákhús, 8 vékony karika konzerv ananász, 12 dkg fölszeletelt edami sajt, 1 evőkanál pikáns mustár
(legjobb a magos mustár)

1. A húst kissé kiverjük, a szeletek szélét néhány helyen bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak, majd megsózzuk, megborsozzuk. A megforrósított olajban mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk, de nem sütjük teljesen készre, és egy tűzálló tálba rakjuk.
2. A rákhúst a tetején elosztjuk, és az ananászkarikákat ráfektetjük. A sajtszeletek egyik oldalát mustárral megkenjük, s ezzel az oldalával lefelé az ananászra borítjuk. Előmelegített grillsütőben kb. 6 percig sütjük, ezalatt a sajt megolvad, és a hús is megpuhul. Currys, zöldséges rizs illik hozzá köretnek.

Jó tanács
– Rák helyett konzerv vagy fagyasztott kagylóval, esetleg tenger gyümölcseivel (rákot, kagylót, tintahalat vegyesen tartalmazó keverék) is készíthetjük.
– Pulykamellfilé helyett csirkemellfiléből is süthetjük.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, köret nélkül vagy zöldsalátával egye.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 370 kcal