Sült kuszkuszgolyók


Hozzávalók:
25 dkg kuszkusz (készen kapható), só, frissen őrölt fekete bors, egy kis csokor petrezselyem (lehet korianderzöld vagy metélőhagyma is), 1 tojás, kb. 1 púpozott evőkanál finomliszt
a sütéshez: bő olaj

1. A kuszkuszt 5 deci forrásban lévő vízbe szórjuk, megsózzuk, szorosan lefedjük és a tűzről lehúzva hűlni, duzzadni hagyjuk. Mire megpuhul, az összes folyadékot magába szívja; pergős lesz, mint a jól elkészített párolt rizs.
2. Megvárjuk amíg kihűl, megsózzuk, megborsozzuk, majd a finomra vágott petrezselyemmel, a tojással és a liszttel összedolgozzuk.
3. Enyhén meglisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Bő, forró olajban 5-6 perc alatt aranybarnásra sütjük, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlőre szedve leszárogatjuk. Sok salátával tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag (saláta nélkül): 322 kcal